Minä, Suutari Salminen

SuutariSalminen ja kuinka kaikki alkoi…

Kuuden vuoden nahanneulontaharrastus Salon Kansalaisopistossa alkaen vuonna 2009. Aloitus alkeista kuten avaimenperä ja taitojen kasvaessa kohti yhä haasteellisempia nahkatöitä (nahkarasiat, kalvosinnapit, lasinaluset jne.). Iso Kiitos Annikalle.
Jatkokursseilla olen opetellut mm.nahanjalostusta kuten kalannahan käsinparkintaa ja lopputuotteeksi tekemistä.
Nyt SATAEDUSSA vaatetusalan perustutkinnon aikana olen kouluttautunut suutariksi opiskelemalla teoriaa kuten kengänvalmistuksen historiaa sekä maailmalla, että Suomessa. Teoriajakson jälkeen olemme valmistaneet kengät käsin sekä liima-  että reunoskenkänä ts. pohjat käsinneulomalla. Olen erikoistunut korjaavaksi suutariksi. Meillä oli jo kurssin aikana mahdollisuus toimia koulun suutarinliikkeessä palvellen asiakkaita korjaten normaalisti asiakastöitä. Olemme siis hyvin käytännönläheisesti tutustuneet sekä menetelmiin, laitteisiin sekä asiakaspalveluun jo koulutuksen aikana.
Koulutuksen lopulla meillä on ollut kolmen kuukauden (12vko)  harjoittelujakso jonka aikana toimimme kentällä suutariliikkeissä tai erilaisissa nahka-alan toimipisteissä. Olemme hakeneet itse harjoittelupaikat ja suuntautuneet kukin oman mielenkkiinnon mukaisiin paikkoihin. Itse olen valinnut paikkani Turusta, Helsingistä ja Raisiosta joissa kussakin olen ollut neljän viikon jakson.
Valmistuin SATAEDUSTA syyskuun lopussa 2016 ja tein kaupan Suutarinliike Lempisestä jolta ostin koko liiketoiminnan siis koneet, materiaalit ja työkalut.
Aloitin toimintani itsenäisenä yrittäjänä lokakuun alussa 2016 omassa yrityksessäni ja yritykseni nimi on nyt Suutari Salminen.